Drenthe houdt woord en mag dankzij treffer kleedkamer in

Reacties

Royston Drenthe beleefde een vliegende start bij zijn nieuwe werkgever Kayseri Erciyesspor, maar nog belangrijker: hij hield woord met zijn treffer tegen Karabukspor (3-1 zege Erciyesspor).

Drenthe houdt woord en mag dankzij treffer kleedkamer in

'Ik heb voor de wedstrijd met Drenthe gesproken. Ik vertelde dat hij niet meer welkom was in de kleedkamer als hij niet zou scoren. Tamam abi (oké broer, red.), zei Drenthe. Hij heeft woord gehouden', aldus ploeggenoot Cenk Ahmet op Instagram.

Ook zijn trainer Mehmet Özdilek was zeer te spreken over het eerste optreden van Drenthe en liet verder weten dat de treffer van de eenmalige Oranje-international waarschijnlijk de mooiste tot dusver is in het huidige seizoen van de Turkse competitie. De voormalige speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid maakte na een uur zijn debuut in Karabuk.

Start
Erkan Kas opende vlak na de invalbeurt van Drenthe de score namens Karabukspor, maar een minuut later schoot de linkspoot op zeer fraaie wijze de gelijkmaker binnen. Doelman Boy Waterman was volkomen kansloos bij het verwoestende schot van Drenthe in de bovenhoek. Het enthousiasme waarmee de Rotterdammer zijn vroegere maatje van Jong Oranje passeerde, deed denken aan zijn debuut voor Real Madrid in augustus 2007.

Royston Drenthe maakte in de zomer van 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid. In totaal speelde hij 65 officiële wedstrijden in het shirt van De Koninklijke.
Royston Drenthe maakte in de zomer van 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid. In totaal speelde hij 65 officiële wedstrijden in het shirt van De Koninklijke.

Toen scoorde Drenthe, tijdens het tweede Super Cup-duel met Sevilla (3-5 verlies), eveneens vanaf afstand. Maar ook bij Everton en Alania Vladikavkaz begon Drenthe ijzersterk. Bij The Toffees scoorde hij in zijn tweede wedstrijd tegen Wigan Athletic (3-1 zege), terwijl Drenthe na vijf wedstrijden in de Russische competitie drie doelpunten achter zijn naam had staan.

Een garantie voor succes was het niet voor de voormalige flankspeler van onder meer Reading, Hércules Alicante en Sheffield Wednesday. Tot dusver eindigde ieder nieuw avontuur van Drenthe in een teleurstelling. En dat terwijl de pas 27-jarige Nederlander een mooie toekomst tegemoet leek te gaan na het succesvolle EK van Jong Oranje in 2007.

Bekijk hier het eerste doelpunt van Royston Drenthe in Turkse dienst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.