Draxler en Farfán leggen basis voor overwinning Schalke 04

Schalke 04 heeft zich dankzij een 3-0 zege op VfB Stuttgart gehandhaafd in de subtop van de Bundesliga. Jefferson Farfán was de gevierde man bij Die Königsblauen.

Na een sterk begin van VfB Stuttgart nam Schalke 04 het heft in handen. Dat vertaalde zich in de 34ste minuut in de openingstreffer van Farfán. De voormalige aanvaller van PSV profiteerde dankbaar van het werk van Julian Draxler, die knap gebruik maakte van verkeerd terugspelen van Daniel Schwaab.

Het duo was ook verantwoordelijk voor de genadeklap, vroeg in de tweede helft. Farfán maakte zijn tweede treffer van de avond uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Christian Gentner op Draxler. Jermaine Jones deed Stuttgart met een droog schot in de 79ste minuut meer pijn; 3-0.

Door de overwinning komt Schalke 04 op de vijfde plaats. Het heeft zeven punten achterstand op nummer drie Bayer Leverkusen. VfB Stuttgart blijft met zestien punten veroordeeld tot de grauwe middenmoot.