Dramatisch slot vergroot crisis bij Valencia

Valencia heeft het eerste punt in extremis door de vingers zien glippen. Rubén Castro hielp Real Betis in de extra tijd aan de zege (2-3) en zorgde voor een grotere crisisstemming in Mestalla.

Door de beroerde start van het seizoen was de druk op de nieuwe Valencia-trainer Francisco Ayestarán (foto) gegroeid. De wedstrijd tegen Real Betis, waar Ryan Donk nog niet tot de wedstrijdselectie behoorde, werd een volgend debacle.

Door doelpunten van Rubén Castro en Joaquin stond er in de 54ste minuut een 0-2 stand op het scorebord. Valencia moest bovendien de nederlaag zien te voorkomen met een man minder. Enzo Pérez had vroeg in de tweede helft met een rode kaart voortijdig de kleedkamer moeten opzoeken na een smerige overtreding op Riza Durmisi.

Rodrigo en Ezequiel Garay zorgden in het laatste kwartier voor een onverwachte wending van de wedstrijd in Mestalla, die door toedoen van Rubén Castro een voor Valencia dramatisch slot kreeg. Valencia blijft immers op nul punten staan, waar Betis met vier punten naar de elfde plaats is geklommen.