Dost roemt flanken: 'Zorgen dat ik op goede plaats sta'

Bas Dost is helemaal opgeleefd bij VfL Wolfsburg. De Nederlander leek in november nog bezig aan zijn laatste maanden in Wolfsburg, maar is sinds de herstart van de Bundesliga niet meer weg te denken bij de huidige nummer twee van Duitsland.

Tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft onderscheidde Dost zich positief in de concurrentiestrijd met Nicklas Bendtner en de inmiddels vertrokken Ivica Olic (Hamburger SV). Die goede vorm trok hij door in de eerste competitieduels. In eigen huis tegen Bayern München (4-1 overwinning) was Dost twee keer trefzeker, terwijl hij zaterdagmiddag tegen 1899 Hoffenheim (3-0 zege) weer van grote waarde was. De Nederlandse spits zette zijn ploeg al in de derde minuut op voorsprong, op aangeven van nieuweling André Schürrle.

'Een snelle goal tegen Bayern München na vier minuten. Nu tegen Hoffenheim al na drie minuten een doelpunt. We hebben hele goede flanken en dan moet ik ervoor zorgen dat ik op de juiste plaats sta', aldus Dost op de clubwebsite. De 25-jarige spits maakte zijn vijfde treffer van dit seizoen. De voormalige aanvaller van Heracles Almelo en SC Heerenveen maakte lange tijd geen deel uit van de wedstrijdselectie van trainer Dieter Hecking. Pas op 18 oktober maakte Dost tegen SC Freiburg zijn eerste minuten in dit seizoen, maar inmiddels staat hij na negen competitieduels op vijf goals.

Begin december maakte Dost tegen Hannover 96 zijn eerste doelpunt en vanaf dat moment stond hij steevast in de basis. Sindsdien heeft Dost een flinke bijdrage aan de tweede plaats van Wolfsburg, dat acht punten achterstand heeft op het ongenaakbaar geachte Bayern München. Daarmee lijkt Dost dus voorlopig de juiste keuze gemaakt te hebben toen hij afgelopen zomer Wolfsburg boven Feyenoord verkoos.