Schürrle kiest voor speeltijd: 'Ik wil genieten'

Reacties

André Schürrle wil aan voetballen toekomen en verruilde om die reden Chelsea na anderhalf jaar voor het ambitieuze VfL Wolfsburg.

Schürrle kiest voor speeltijd: 'Ik wil genieten'

'Ik wilde graag bij Chelsea blijven, maar in de laatste weken veranderde dat gevoel', zegt de aanvaller tijdens zijn presentatie. 'Ik wil genieten en dat doe je als je aan spelen toekomt. De laatste periode bij Chelsea speelde ik amper.'

Schürrle werd afgelopen zomer wereldkampioen met Duitsland. In Brazilië gaf de 24-jarige aanvaller in de WK-finale tegen Argentinië (1-0 na verlenging) de voorzet op matchwinner Mario Götze. Tijdens de bizarre halve finale tegen gastland Brazilië (7-1 overwinning) was hij twee keer trefzeker, terwijl Schürrle de score opende in de achtste finale tegen Algerije (2-1 overwinning na verlenging). Zijn goede vorm in Zuid-Amerika wist hij echter niet door te trekken in Londen.

Spijt
Hij streek in de zomer van 2013 voor een bedrag van ruim twintig miljoen euro neer bij Chelsea en speelde in totaal 65 officiële wedstrijden waarin hij veertien keer trefzeker was. Spijt heeft Schürrle in ieder geval niet. 'Nooit. Ik hou van Chelsea en de club heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling.'

De 24-jarige aanvaller komt voor 32 miljoen euro over van Chelsea, waarmee Die Wölfe het eigen clubrecord hebben verbroken. Daarmee toont de huidige nummer twee van de Bundesliga, waar de Nederlander Bas Dost onder contract staat, zijn ambitie. 'We willen ons verbeteren. En als je een wereldkampioen kunt aantrekken, moet je niet twijfelen', aldus technisch directeur Klaus Allofs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.