Dost opnieuw goudhaantje Sporting door fraaie kopgoal

Bas Dost heeft Sporting Lissabon aan de overwinning geholpen op bezoek bij Boavista. Dankzij een rake kopbal van de Nederlander gingen de drie punten mee naar de Portugese hoofdstad: 0-1.

Door de thuisnederlaag tegen Real Madrid (1-2) werd Sporting dinsdag uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Wel kan de ploeg van trainer Jorge Jesus zich nog plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Vier dagen later volgde in Estádio do Bessa de wederopstanding van Sporting. Dost was daarvoor verantwoordelijk

In de 25ste minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. De spits kopte tegendraads een voorzet van Gelson Martins binnen. Het betekende al de zevende treffer van Dost in acht competitieduels. De bezoekers, waar Marvin Zeegelaar een basisplaats had, eindigden de wedstrijd met tien man, aangezien Ruben Semedo zeven minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Sporting Lissabon heeft nu 24 punten uit elf wedstrijden, waarmee het de tweede plaats bezet in de Primeira Liga. Stadgenoot Benfica heeft twee punten voorsprong en een duel minder gespeeld. Dat geldt ook voor nummer drie FC Porto, dat drie punten achterstand heeft.