Dost kan verlies tegen Benfica niet voorkomen

Ondanks een doelpunt van Bas Dost, moest Sporting Lissabon in de Derby de Lisboa haar meerdere erkennen in Benfica: 2-1. In de Portugese competitie hebben Dost en Marvin Zeegelaar nu vijf punten achterstand op koploper Benfica.

Het was een enerverende topper waarin er meer op het spel stond dan alleen 'het kampioenschap van Lissabon'. Voor de wedstrijd had Benfica twee punten meer dan Sporting. Bij een zege van Dost en Zeegelaar, die allebei een basisplaats hadden, zou Sporting dus koploper worden.

In Estádio da Luz was het echter Benfica dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam via Eduardo Salvio. Snel na rust werd het 2-0. Met een vliegende kopbal leek de Mexicaan Raúl Jiménez de wedstrijd te beslissen.

Dost bracht halverwege de tweede helft de spanning terug. Op aangeven van invaller Joel Campbell kopte Dost bij de tweede paal raak. Voor de 27-jarige international was het zijn achtste treffer in tien wedstrijden in de Liga NOS. Eerder was Dost ook al dicht bij een treffer, maar hij raakte toen de paal. Onder aanvoering van Campbell ging Sporting op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Zeegelaar speelde de gehele wedstrijd. Dost werd zeven minuten voor tijd gewisseld en was daar zichtbaar niet gelukkig mee. Luc Castaignos keek geblesseerd toe.

In de Liga NOS heeft Benfica na dertien wedstrijden 32 punten. FC Porto, dat met 0-4 won bij Feirense, is tweede en heeft 28 punten. Sporting is de nummer drie met 27 punten.

Voor Sporting kwam er zo een einde aan een dramatische week. Woensdag werd de ploeg uitgeschakeld in de Champions League na een nederlaag tegen Legia Warschau (1-0). Door dat verlies greep Sporting naast een ticket voor de Europa League.