Dost betaalt vertrouwen van Hecking terug

Voor Bas Dost komt de winterstop op een slecht moment. Tegen 1. FC Köln (2-1 zege) bewees de spits andermaal zijn waarde voor VfL Wolfsburg.

Ondanks het herstel van Ivica Olic hield Dieter Hecking vast aan Dost als basiskracht. De Nederlander, die een maand geleden nog nauwelijks perspectieven had, betaalde het vertrouwen van de trainer terug. In de zestiende minuut scoorde hij met het hoofd na een voorzet van Sebastian Jung.

De tweede seizoentreffer van Dost betekende de gelijkmaker, aangezien 1. FC Köln in de elfde minuut had verrast met de 0-1 van Dominic Maroh. Het bleek ook de opmaat voor een nieuw succes van Die Wölfe. In de 78ste minuut zorgde Naldo op aangeven van Kevin De Bruyne voor de bevrijdende 2-1.

VfL Wolfsburg blijft dankzij de overwinning in het spoor van koploper Bayern München, al blijft de achterstand met elf punten groot. De ploeg van Hecking verstevigde wel de tweede plaats. Door de averij bij concurrenten Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Schalke 04 is de marge gegroeid tot zes punten.