Dost al succesnummer bij Sporting ondanks taalbarrière

Reacties

Bas Dost is met vier goals in drie competitieduels uitstekend begonnen aan zijn periode bij Sporting Lissabon. Ondanks de taalbarrière is de 27-jarige spits nu al een publiekslieveling bij de koploper van Portugal. Ook trainer Jorge Jesus is tevreden over hem.

Dost al succesnummer bij Sporting ondanks taalbarrière

Dost scoorde vrijdagavond twee keer in het thuisduel met Estoril (4-2) en verdubbelde zijn productie daarmee in één klap. Met dertien doelpunten is Sporting voorlopig de meest productieve ploeg van de Primeira Liga, tot tevredenheid van Jorge Jesus. 'In aanvallend opzicht hebben we een creatief team met erg veel kwaliteit. Gelson Martins (21-jarige Portugese buitenspeler, red.) is in spectaculaire vorm en Bas Dost blijft doelpunten maken.

Dost moest in Lissabon de aan Leicester City verkochte Islam Slimani doen vergeten, maar slaagt daar vooralsnog uitstekend in. 'Bas is een specialist in de zestien, maar moet zijn nieuwe team en collega's nog leren kennen. En wij moeten hem nog leren kennen. Dat kost de nodige moeite, omdat hij alleen Engels spreekt en niet alle spelers Engels spreken. En al zeker geen Nederlands. Maar hij is bezig zich aan te passen, hij heeft het naar zijn zin', zei Jorge Jesus na de 4-2 zege.

Champions League
De Oranje-international sprak na het Champions League-duel met Real Madrid al zijn tevredenheid uit over zijn eerste weken bij Sporting, dat hem overnam van VfL Wolfsburg. Dinsdag tegen Legia Warschau kan Dost waarschijnlijk opnieuw op een basisplaats rekenen. Zijn trainer haalde hem in de 72ste minuut naar de kant. 'Die wissel heb ik gemaakt met het oog op de Champions League. Bas Dost is 1 meter 96 en heeft tijd nodig om tussen de wedstrijden te herstellen.'

In tegenstelling tot Dost, die bij de fans van Sporting al een eigen lied heeft, wacht Luc Castaignos nog op zijn debuut. De van Eintracht Frankfurt overgekomen spits zat weer niet bij de selectie. Er is nog hoop, want Jorge Jesus vertelde dat hij de ideale aanvalspartner voor Dost nog niet heeft gevonden. 'Sporting kan alleen maar beter worden. Er zijn spelers, vooral de nieuwe jongens, die nog niet hebben laten zien wat ze kunnen. Met Bas Dost gaat het prima, hij had al wedstrijdritme opgedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.