Dortmund wacht een zwart-witte muur

Reacties

Juventus gaat proberen zich morgen vanuit de loopgraven langs Borussia Dortmund te worstelen. 'Het is zaak geen enkele fout te maken', aldus trainer Massimiliano Allegri.

Dortmund wacht een zwart-witte muur

Juventus verdedigt in Duitsland een 2-1 voorsprong en kan daardoor gaan spelen zoals het zo graag wil: afwachtend, leunend en loerend op een counter. Allegri heeft veel vertrouwen in zijn defensie. 'In de thuiswedstrijd hebben we geen kans weggegeven, behalve de fout van Giorgio Chiellini die tot hun doelpunt leidde', zei hij. 'We kennen Dortmunds kwaliteiten. Het is een ploeg met veel snelheid die goed druk zet. Het is zaak geen enkele fout te maken.'

Of hij met vier of vijf verdedigers aantreedt, liet Allegri in het midden. Wel is zeker dat hij zoals altijd met twee spitsen speelt: Carlos Tévez en Álvaro Morata, die Fernando Llorente uit de basis verdrongen heeft. Op het middenveld ontbreken Andrea Pirlo, Kwadwo Asamoah, Romulo en Stefano Sturaro vanwege blessures. Martin Cáceres en Paolo De Ceglie zijn de absenten achterin.

Marcel Schmelzer duelleert met Roberto Pereyra. Morgen worden beide spelers opnieuw in de basis verwacht.
Marcel Schmelzer duelleert met Roberto Pereyra. Morgen worden beide spelers opnieuw in de basis verwacht.

Juventus kan zich de luxe permitteren zich vanaf nu bijna volledig op de Champions League te focussen. De landstitel is met een voorsprong van veertien punten op AS Roma al bijna binnen, terwijl het bekertoernooi voor De Oude Dame niet als prioriteit geldt. Hoe anders dan bij Dortmund, dat zich niet alleen in het miljoenenbal volledig moet geven, maar ook in de competitie alle zeilen moet bijzetten. Nu het degradatiespook is verdreven, jagen de mannen van trainer Jürgen Klopp op een plek die rechtgeeft op deelname aan Europees voetbal.

Dortmund
Klopp weet welk scenario zijn mannen wacht. 'Tegen een Italiaanse ploeg spelen die genoeg heeft aan een gelijkspel, is een enorme uitdaging', stelt hij. 'Juventus is erg sterk, maar niet onverslaanbaar. We moeten onthouden dat we aan 1-0 genoeg hebben. Het is niet zo dat we met 9-0 moeten winnen. Maar los daarvan zullen we een heel hoog niveau moeten halen.'

'We hebben een perfecte harmonie tussen verdediging en aanval nodig', vervolgde Klopp. 'Want we mogen absoluut geen goal tegen krijgen.' Dortmund mist morgen Kristian Großkreutz en Lukasz Piszczek vanwege fysieke ongemakken. De inzetbaarheid van Nuri Sahin en Matthias Ginter is twijfelachtig tijdens de reprise van de finale van 1997, die toen in een 3-1 zege voor Dortmund eindigde. Het is een resultaat waar Klopp morgen voor zou tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.