Dortmund-talent Moukoko (16) schrijft Champions League-historie

Reacties

Youssoufa Moukoko heeft dinsdagavond een record uit 1994 verbroken. De zestienjarige spits viel in bij Borussia Dortmund en werd zo de jongste speler ooit in de Champions League.

Dortmund-talent Moukoko (16) schrijft Champions League-historie
© Pro Shots
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Moukoko wordt bij Dortmund al jaren gekoesterd als megatalent. De Duitse spits met Kameroense roots verbrak in de jeugdopleiding van BVB alle doelpuntenrecords en maakte op 21 november, een dag na zijn zestiende verjaardag, al zijn officiële debuut voor de hoofdmacht in de Bundesliga. Erling Haaland noemde Moukoko achteraf al 'het grootste talent ter wereld'.

Ook in de twee competitieduels daarna mocht Moukoko invallen bij Dortmund en dinsdag was het dus ook zover in de Champions League. De Duitsers stonden op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg met 1-0 achter en dreigden daarmee hun koppositie in Groep F kwijt te raken. Om een doelpunt te forceren besloot trainer Lucien Favre om Moukoko in te brengen.

Erling Haaland ontbrak immers met een blessure en vervanger Thorgan Hazard is van nature geen centrumspits. Moukoko mocht daarom een half uur voor tijd invallen. HIj kwam niet tot scoren, maar met het supertalent in de ploeg wist Dortmund de stand wel om te draaien: 1-2.

De invalbeurt van Moukoko betekent dat het 26 jaar oude record van Celestine Babayaro uit de boeken gaat. De Nigeriaan debuteerde destijds namens Anderlecht in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.