Dortmund roept kritische Hummels op het matje

Reacties

De pijnlijke 5-1 nederlaag bij Bayern München houdt de gemoederen bij Borussia Dortmund nog bezig. Aanvoerder Mats Hummels moet zich verantwoorden bij de clubleiding.

Dortmund roept kritische Hummels op het matje

'Ik hou er heel erg van dat we kritiek intern houden. En dat zullen we nu ook doen', zei algemeen directeur Hans-Joachim Watzke over zijn komende gesprek met Hummels. 'Wat ik Mats te zeggen heb, zal ik hem ook persoonlijk vertellen. En we moeten zeker praten.'

Watzke is niet gediend van de openlijke kritiek op medespelers. De mindere resultaten hadden voor scheve gezichten gezorgd bij Borussia Dortmund, en dan in het bijzonder bij Hummels. De aanvoerder had na de onverwachte remises tegen 1899 Hoffenheim (1-1) en Darmstadt 98 (2-2) al publiekelijk afgegeven op zijn medespelers.

Zaterdag deed de verdediger het nog eens dunnetjes over. 'We hebben vooraf heel duidelijk afgesproken dat we Bayern niet de lange bal wilden laten spelen. Maar in plaats daarvan kan Jérôme Boateng twee keer een dieptebal van zestig meter geven, zonder dat er druk op hem wordt gezet. Dat is dodelijk.'

Bayern profiteerde inderdaad twee keer van de lange bal van achteruit, maar daar was Hummels zelf ook debet aan. Op zijn verdedigen was ook genoeg af te dingen. Dat hadden trainer Thomas Tuchel en technisch manager Michael Zorc ook al laten weten, alleen zonder de schuldigen bij naam te noemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.