Dortmund in Bernabéu mogelijk zonder bewaker Ronaldo

Borussia Dortmund moet het dinsdag in de return van de halve finale tegen Real Madrid mogelijk stellen zonder Lukasz Piszczeck. De 27-jarige rechtsback liep woensdagavond tijdens de met 4-1 gewonnen heenwedstrijd een verrekte lies op.

Dortmund in Bernabéu mogelijk zonder bewaker Ronaldo

Zaterdag zal Piszczek in de uitwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf daarom sowieso ontbreken. Of hij drie dagen later in Estadio Santiago Bernabéu wel kan meehelpen met het verdedigen van de op het oog riante voorsprong wordt pas begin volgende week duidelijk.

'Het wordt spannend voor de return in Madrid', liet trainer Jürgen Klopp donderdag tijdens een persconferentie weten over Piszczek, die de komende dagen intensief zal worden behandeld om hem klaar te stomen voor de kraker in de Spaanse hoofdstad. Mocht Pisczczek daadwerkelijk ontbreken tegen De Koninklijke, dan zou dat wel eens cruciaal kunnen zijn. De Poolse international is immers de directe tegenstander van Cristiano Ronaldo, die er woensdagavond ondanks zijn doelpunt (foto midden) nauwelijks aan te pas kwam in het Westfalenstadion.

Bovendien zijn de eventuele vervangers van Piszczek dit seizoen tot nu toe nauwelijks aan spelen toegekomen. De dertigjarige Oliver Kirch speelde tot dusver alleen vanaf de aftrap mee in de competitieopener tegen Werder Bremen (2-1) en het CL-duel met Manchester City (1-0).

Een voor de hand liggender alternatief is Kevin Grosskreutz, die woensdagavond tegen Real de vervanger was van Piszczek. De 24-jarige Duitser speelde dit seizoen al vaker als rechtsback, maar is van origine eigenlijk een flankspeler voor op het middenveld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen