Dortmund haalt huurling Sahin definitief terug

Reacties

Nuri Sahin verruilt Real Madrid definitief voor Borussia Dortmund. Sinds januari 2013 speelde de nu 25-jarige middenvelder al op huurbasis voor de club waar hij zijn debuut maakte in het profvoetbal.

Dortmund haalt huurling Sahin definitief terug

Op 6 augustus 2005 debuteerde Sahin onder trainer Bert van Marwijk op de leeftijd van zestien jaar en 334 dagen in de Bundesliga, wat hem de jongste speler ooit maakte op het hoogste Duitse niveau. In het seizoen 2007/08 speelde de middenvelder op huurbasis voor Feyenoord, waar Van Marwijk voor zijn tweede termijn was neergestreken. Na zijn terugkeer in Dortmund groeide de middenvelder uit tot een basiskracht bij BVB.

In de zomer van 2011 telde Real Madrid tien miljoen euro neer voor de international van Turkije, maar een groot succes werd dat niet. Na één seizoen, waarin Sahin slechts vier competitieduels speelde, verkaste hij op huurbasis naar Liverpool. Maar ook daar vond de middenvelder zijn draai niet, waardoor hij werd gestald bij Borussia Dortmund.

In anderhalf jaar speelde Sahin 45 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij twee keer scoorde. Borussia Dortmund betaalt naar verluidt zeven miljoen euro om de in Duitsland geboren Turk definitief vast te leggen. Vorige week had Sahin nog een basisplaats tijdens de 3-0 nederlaag tegen uitgerekend Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League (op de foto houdt hij Karim Benzema achter zich), maar in de met 2-0 gewonnen return van afgelopen dinsdag kreeg hij geen speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.