Dortmund draait de rollen om haalt Rode weg bij Bayern

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Sebastian Rode. De middenvelder komt per direct over van Bayern München, dat naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro ontvangt van de grootste concurrent.

Dortmund draait de rollen om haalt Rode weg bij Bayern

Bij Dortmund reageerde men de afgelopen jaren vaak woedend wanneer Bayern weer een speler van die club vastlegde. Mario Götze, Robert Lewandowski en onlangs nog Mats Hummels besloten Dortmund te verruilen voor Bayern, maar nu bewandelt er eens een speler de omgekeerde weg. Rode tekent tot 2020 bij BVB.

De 25-jarige Rode speelde twee seizoenen voor Bayern, dat hem in de zomer van 2014 transfervrij overnam van Eintracht Frankfurt. De verdedigende middenvelder wist nooit uit te groeien tot een vaste kracht, maar kwam het afgelopen seizoen toch nog tot zeventien officiële wedstrijden voor Bayern (1 doelpunt).

Bij Dortmund geldt Rode als de opvolger van Ilkay Gündogan. Laatstgenoemde werd op 2 juni gepresenteerd bij Manchester City, dat hem voor 26 miljoen euro losweekte in Dortmund. Rode hoopt bij zijn nieuwe club eindelijk weer wekelijks in actie te komen en zich op die manier ook in de kijker te spelen bij bondscoach Joachim Löw, die hem nog nooit opriep voor de nationale ploeg van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.