Dortmund doet goede zaken, zegereeks Leverkusen ten einde

De kans dat Borussia Dortmund ook volgend seizoen actief is in Europa, is weer iets groter geworden. Bayer Leverkusen zag een einde komen aan een imponerende reeks.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2-0
Begin februari - na negentien wedstrijden - bezette Borussia Dortmund nog de laatste plaats in de Bundesliga, maar de ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft zich aardig hersteld. Dankzij een eenvoudige thuiszege op Eintracht Frankfurt lonkt zelfs de zesde plaats, die rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Europa League. Halverwege was de wedstrijd al beslist.

In de 24ste minuut opende Pierre-Emerick Aubameyang de score uit een strafschop, die was toegekend na hands van Sonny Kittel. Zes minuten later maakte Shinji Kagawa - na voorbereidend werk van Aubameyang - 2-0. Daar bleef het bij in het Signal Iduna Park, waardoor Dortmund nu met 39 punten uit dertig duels zevende staat. FC Augsburg en Schalke 04 verloren beide dit weekend en hebben maar drie punten voorsprong.

Overigens kan Borussia Dortmund zich ook nog via de strijd om de DFB-Pokal plaatsen voor de Europa League. Daarin is Bayern München dinsdag de tegenstander in de halve finale.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1-1
Bayer Leverkusen won zijn laatste zeven wedstrijden in de Bundesliga, maar zag aan die zegereeks een einde komen op bezoek bij 1. FC Köln. Tot aan de 83ste minuut leidden de bezoekers nog wel dankzij een treffer van Julian Brandt, maar zeven minuten voor tijd trok Bård Finne de stand gelijk. Voor rust had Hakan Calhanoglu namens Leverkusen nog een strafschop gemist.

Door het puntenverlies kan Borussia Mönchengladbach de derde plaats, die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op een plek in de groepsfase van de Champions League, overnemen.