Dortmund boekt eerste competitiezege sinds november

Borussia Dortmund boekte uit tegen Eintracht Braunschweig eindelijk weer eens een zege in de competitie. Pierre-Emerick Aubameyang velde het vonnis over de hekkensluiter met twee doelpunten: 1-2.

Het bezoek aan de hekkensluiter van de Bundesliga begon uitstekend voor Dortmund, want in de 31ste minuut kwam de formatie van trainer Jürgen Klopp op voorsprong via Aubameyang. De snelle spits kopte raak op aangeven van Robert Lewandowski. Het was een van de eerste kansen voor Dortmund, dat het in de openingsfase lastig had met de stugge thuisploeg.

Tien minuten na rust kwam Braunschweig langszij via Benjamin Kessel, die afrondde na een corner. Een nieuwe tegenslag dreigde daarmee voor Dortmund, dat in zijn laatste vier competitieduels slechts twee punten vergaarde. Elf minuten na de gelijkmaker bracht Aubameyang de gasten echter weer aan de leiding. Hij schoot op aangeven van Marco Reus beheerst raak.

Dat doelpunt was genoeg voor de zege van Dortmund, die bijzonder welkom is. Het is voor de ploeg van Klopp de eerste overwinning in de Bundesliga sinds 30 november, toen FSV Mainz met 3-1 werd verslagen. Door de extreem zwakke reeks daarna heeft Dortmund ondanks de zege op Braunschweig zeventien verliespunten meer dan koploper Bayern München. BVB staat derde, op een punt achterstand van Bayer Leverkusen, dat zaterdag VfB Stuttgart ontvangt.