Dordrecht boekt in streekderby eindelijk eerste thuiszege

Reacties

Uitgerekend in de Rijnmond-derby tegen Excelsior heeft FC Dordrecht de tweede competitiezege van het seizoen behaald. De hekkensluiter won voor het eerst dit seizoen in eigen huis dankzij een doelpunt van Mart Lieder: 1-0.

Dordrecht boekt in streekderby eindelijk eerste thuiszege

In de eerste helft toonde Lieder zich al de meest bedrijvige speler aan de kant van de thuisploeg, maar waren kleine kansjes nog niet aan hem besteed. Aan de andere kant was dat het geval bij Tom van Weert, die Dordt-doelman Filip Kurto redding zag brengen.

Na ruim een uur was het wel raak voor Lieder. Op aangeven van Josimar Lima ging de aanvaller vol overtuiging door. Omdat hij profiteerde van halfslachtig ingrijpen van Jurgen Mattheij, die al dan niet door een overtreding van Lieder ten val kwam, kon hij de 1-0 binnenprikken.

Die voorsprong gaf Dordt in de resterende speeltijd ondanks de entree van Excelsior-pinchhitter Carlo de Reuver niet meer weg, waardoor de ploeg van Ernie Brandts een opsteker kreeg in de race om lijfsbehoud. Hoewel Dordrecht nog wel hekkensluiter is, is het gat met nummer zeventien NAC Breda teruggebracht tot drie punten. De Bredanaars komen zondag nog wel in actie, thuis tegen Willem II. Excelsior is ondanks de nederlaag nog steeds dertiende.

Voor Dordt betekent de overwinning niet alleen de tweede van het seizoen, maar ook de eerste in eigen huis (de eerste in twintig jaar tijd in de Eredivisie). In de negen voorgaande thuisduels was alleen tegen FC Groningen een puntje behaald (1-1). Bovendien komt er een einde aan een serie van zeventien Eredivisie-optredens zonder zege. Daarmee is dus voorlopig ook zeker dat het negatieve clubrecord van 25 zegeloze wedstrijden op rij (1994/95) voorlopig weer uit beeld is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.