FC Dordrecht historisch slecht in eigen huis

Reacties

● Excelsior won in februari 1984 de enige eerdere Eredivisie-ontmoeting tussen beide ploegen in Dordrecht (0-2).

FC Dordrecht historisch slecht in eigen huis

De Schapenkoppen wisten de laatste vier thuiswedstrijden tegen Excelsior, allen in de Jupiler League, niet te winnen (G2, V2).

● Excelsior (72,4 procent) en FC Dordrecht (72,6 procent) zijn dit seizoen de teams met de laagste passnauwkeurigheid in de Eredivisie.

● FC Dordrecht is de eerste ploeg in de historie van de Eredivisie met minder dan twee punten uit de eerste negen thuiswedstrijden. De Dordtenaren speelden alleen gelijk tegen FC Groningen (1-1).

● Hekkensluiter Dordrecht kreeg in de laatste drie competitiewedstrijden minder kaarten dan elke andere Eredivisieploeg (één keer geel).

● FC Dordrecht won zeventien duels op rij niet in Eredivisieverband. Het negatieve clubrecord staat overigens op 25 duels op rij zonder zege (1994/95).

● Geen enkele speler maakte sinds de eeuwwisseling meer Eredivisiedoelpunten voor Excelsior dan huidig Dordrecht-speler Andwelé Slory (twaalf, net als Geert den Ouden).

● Excelsior en Dordrecht hielden beide één keer de nul dit seizoen, samen met Heracles Almelo het laagste aantal van alle ploegen.

● Excelsior is voor het eerst in de clubhistorie vijf uitwedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie (W1, G4).

● Carlo de Reuver (drie goals) heeft dit seizoen gemiddeld 13 minuten en 20 seconden nodig voor het maken van een doelpunt, het laagste aantal van alle spelers in de Eredivisie. De spits kwam in zes duels voor Excelsior als invaller in het veld.

● Excelsior is dit seizoen ongeslagen in de zes duels waarin spits Tom van Weert trefzeker was (W3, G3).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.