Donovan krijgt passend afscheid met LA Galaxy

Reacties

LA Galaxy heeft in een thriller beslag gelegd op de Amerikaanse titel. Daarmee werd legende Landon Donovan passend uitgeleide gedaan.

Donovan krijgt passend afscheid met LA Galaxy

'Ik wilde wachten tot het einde van de persconferentie om te zeggen dat ik toch mijn comeback ga maken', grapte Donovan na de 2-1 zege op New England Revolution, die LA Galaxy kampioen van de Verenigde Staten maakte.

'Maar om eerlijk te zijn ben ik wat verdwaasd. Er gaat veel in mij om. Er is natuurlijk veel vreugde, en ook wat triestheid. Er is onzekerheid en ook pure blijdschap voor de ploeg om wat we hebben bereikt.'

'Maar zoals er nu alle opwinding is over de wedstrijd, zo zal die er bij mij morgen zijn over dat ik niet meer hoef te trainen. Ik heb niet meer te maken met die mindere kanten', aldus de 32-jarige aanvaller over de voordelen van het stoppen.

Donovan kondigde in augustus zijn afscheid aan. Met de derde titel in de laatste vier jaar voor LA Galaxy doet hij dat als kampioen van de Verenigde Staten. Het succes heeft zijn status alleen maar vergroot. Als topscorer aller tijden van de Major League Soccer (MLS) en de Amerikaanse nationale ploeg was hij al een icoon.

Eenvoudig werd de laatste prijs niet gepakt. LA Galaxy had er verlengingen voor nodig om New England Revolution van zich af te schudden. Robbie Keane maakte in de 111de minuut de winnende treffer, waarmee de 34-jarige Ierse international zijn verkiezing tot Speler van het Jaar in de MLS bevestigde.

Maar de echte hoofdrol was in Carson voor Donovan, die met zijn zesde Amerikaanse titel een punt zette achter zijn imposante carrière, die hem ook bracht bij San José Earthquakes, Bayer Leverkusen, Bayern München en Everton.

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.