Record geeft Donovan liefde voor het voetbal terug

Reacties

Het was een week van uitersten voor Landon Donovan. Drie dagen na de bittere boodschap van bondscoach Jürgen Klinsmann maakte de aanvaller van LA Galaxy zich een Amerikaans record eigen.

Record geeft Donovan liefde voor het voetbal terug

'Ik denk dat het script al voor de wedstrijd was geschreven. Zo zeker was het dat hij het record zou breken. We wisten ook allemaal dat het een kwestie van tijd was. Ik denk dat de timing niet beter had kunnen zijn voor hem', zei de Ierse ploeggenoot Robbie Keane, die de assists leverde voor de twee treffers van Donovan tegen Philadelphia Union (4-1).

De 32-jarige Amerikaan staat dankzij zijn productie van zondag op 136 doelpunten in de Major League Soccer, waarmee hij Jeff Cunningham passeerde op de all-time topscorerslijst van de Amerikaanse profcompetitie.

Donovan was zich niet direct bewust het record in handen te hebben. 'Pas na tien seconden juichen drong het tot me door. Het is fantastisch. Maar belangrijker is dat ik voor de rest van het seizoen weer kan genieten en het team kan helpen.'

'Ik wil weer kunnen genieten van het voetbal omdat het een week is geweest waarin ik momenten heb gekend waarbij de liefde voor het spelletje een beetje weg was', refereerde hij aan de teleurstelling drie dagen eerder.

Klinsmann had Donovan namelijk gepasseerd voor het WK. Volgens de Duitse bondscoach van Amerika kwam de 156-voudig international net iets tekort op de andere aanvallers om naar het WK in Brazilië te gaan.

Donovan werd na die bittere boodschap overladen door steunbetuigingen. 'Het is ongelooflijk. Je hebt geen idee hoeveel berichten ik heb gekregen van mensen. Letterlijk duizenden van mensen uit heel het land. Van mensen die zeiden: Ik ben een diehard DC United-fan en heb je binnen de lijnen mijn hele leven gehaat. De steun was overweldigend. Grappig hoe zaken lopen.'  

Ook na de wissel tegen Philadelpia Union ondervond hij de steun van de aanhang. Terwijl Donovan met een staande ovatie uitgeleide werd gedaan, scandeerde het publiek 'USA! USA!'

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.