Domper Fenerbahçe en Kadioglu, Zenit uitgeschakeld na interventie VAR

Fenerbahçe is klaar in de Conference League. De Gele Kanaries verloren ook de tweede wedstrijd van Slavia Praag en raakten bovendien Ferdi Kadioglu met een spierblessure kwijt. Real Betis knikkerde Zenit Sint-Petersburg uit het Europa League-toernooi. Voor de Russen waren de druiven extra zuur: diep in blessuretijd werd een doelpunt na interventie van de VAR afgekeurd.

Slavia Praag
3 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe kon niet beschikken over onder anderen Mesut Özil, die niet wedstrijdfit was. Daarnaast moest men al na 28 minuten verder zonder Kadioglu; de voormalig NEC’er moest zich laten vervangen door Nazim Sangaré. Op dat moment stond het al 2-0 voor Slavia: Ivan Schranz scoorde met een volley en Yira Sor was na een counter trefzeker via de binnenkant van de paal. Mert Hakan Yandas bracht de spanning met een schitterende knal in de verre hoek terug in de wedstrijd. Het lukte Fenerbahçe echter niet om Slavia ook in de tweede helft pijn te doen. Na ruim een uur voetballen was het juist Slavia dat scoorde: Sor haalde vernietigend uit en bezegelde het lot van Fenerbahçe. Mergim Berisha deed nog wel wat terug namens de Turken, maar daar bleef het bij.

Real Betis Sevilla
0 - 0
Zenit Sint-Petersburg

Real Betis en Zenit wisten de supporters in de eerste helft totaal niet te vermaken in Estadio Benito Villamarín. Er werd niet één keer tussen de palen geschoten. Vlak na rust dacht Zenit op voorsprong te komen, maar Yuri Alberto werd teruggefloten omdat Aleksey Sutormin buitenspel had gestaan. Zenit drong hierna meer aan, maar lange tijd werden er niet echt grote kansen gecreëerd. Aan de andere kant raakte Betis de paal. In de blessuretijd leek Zenit er toch nog een verlenging uit te slepen: Dmitri Chistyakov kopte raak, maar die treffer werd vanwege een overtreding van Aleksandr Erokhin afgekeurd. Als Zenit wél had gewonnen, dan was het maar zeer de vraag geweest of men ook door had gemogen in het toernooi. Eerder op de donderdag vroeg de Oekraïense voetbalbond de internationale voetbalautoriteiten namelijk om Russische clubs vanwege de invasie in Oekraïne te diskwalificeren.