Dolberg keert met basisplaats terug in titelstrijd Ajax

Reacties

Ajax heropent de jacht op koploper Feyenoord met Kasper Dolberg in de spits tegen SC Heerenveen. De Deen lag de afgelopen weken in de lappenmand, maar keert terug in de basisopstelling. Achterin krijgt Matthijs de Ligt weer een kans, op rechts wordt Justin Kluivert afgelost door David Neres.

Dolberg keert met basisplaats terug in titelstrijd Ajax

De Ligt profiteert zondag van het feit dat Daley Sinkgraven geblesseerd is. De linksback hield knieklachten over aan het Europa League-duel met Schalke 04, waardoor Nick Viergever opschuift naar de linkerkant en De Ligt in het centrum wordt opgesteld. Tegen Schalke zat Dolberg negentig minuten op de bank.

Op het middenveld keert Lasse Schöne terug nadat hij de doordeweekse wedstrijd in Europa miste vanwege een schorsing. Op de bank zit Deyovaisio Zeefuik, die debuteert bij de wedstrijdselectie. Hij werd bij de hoofdmacht gehaald omdat Kenny Tete ziek is.

Ajax doet weer volledig mee in de strijd om de landstitel, nadat Feyenoord vorige week punten verspeelde tegen PEC Zwolle. Het verschil met de koploper, die sinds speelronde één bovenaan staat, bedraagt nog maar één punt. Feyenoord speelt eerder op de zondag in De Kuip tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.