Doke Schmidt bij Jong Oranje voor oefenduel met Israël

Reacties

Jong Oranje-bondscoach Albert Stuivenberg heeft drie debutanten opgeroepen voor het oefenduel met Jong Israël. De meest opvallende naam in de selectie is die van Doke Schmidt (foto).

Doke Schmidt bij Jong Oranje voor oefenduel met Israël

De centrale verdediger van Go Ahead Eagles was niet opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje, maar werd toch voor het eerst geselecteerd. Behalve Schmidt zijn ook Mike te Wierik (Heracles) en Terell Ondaan (Willem II) voor het eerst opgeroepen.

Het drietal moet zich zondag melden in Hoofddorp, waar Jong Oranje zich voorbereidt. Stuivenberg heeft met Adam Maher, Jetro Willems (beiden PSV) en Ola John (Hamburger SV) ook drie 'A-internationals' tot zijn beschikking voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de beloften van Israël.

Het duel tussen Jong Oranje en Jong Israël heeft plaats op woensdag 5 maart in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid, de thuishaven van Telstar. De aftrap is om 18.30 uur. De vriendschappelijke interland is de eerste wedstrijd van Jong Oranje in 2014.

De ploeg van trainer Stuivenberg speelt later dit jaar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland (28 mei) en Luxemburg (3 juni). Jong Oranje is met tien punten uit vier kwalificatieduels goed begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het EK 2015.

Volledige selectie Jong Oranje:

Keepers: Warner Hahn (FC Dordrecht), Mickey van der Hart (Ajax).
Verdediging: Nathan Aké (Chelsea), Sven van Beek (Feyenoord), Stefano Denswil (Ajax), Mike van der Hoorn (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Doke Schmidt (Go Ahead Eagles), Mike te Wierik (Heracles Almelo), Jetro Willems (PSV).
Middenveld: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Kyle Ebecilio (FC Twente), Adam Maher (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Hakim Ziyech (SC Heerenveen).
Aanval: Luc Castaignos (FC Twente), Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade), Ola John (Hamburger SV), Jürgen Locadia (PSV) en Terell Ondaan (Willem II).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.