Doelpuntenmachine Sørloth onvindbaar na bod van Leipzig

Reacties

Alexander Sørloth wil zijn droomseizoen bij Trabzonspor verzilveren met een toptransfer naar RB Leipzig. Trabzonspor meldt in een statement op de clubwebsite dat er een bod van de Duitsers is binnengekomen, maar dat de club niet van plan is om zomaar mee te werken aan een transfer.

Doelpuntenmachine Sørloth onvindbaar na bod van Leipzig
© Pro Shots

Sørloth maakte vorig jaar de overstap van Crystal Palace naar Trabzonspor en tekende een tweejarig huurcontract in Turkije. De spits die eerder in zijn loopbaan bij FC Groningen totaal niet uit de verf kwam is niet van plan om die verbintenis uit te dienen, nu RB Leipzig hem wil hebben. De Duitsers hebben Timo Werner verkocht aan Chelsea en zijn Patrik Schick, die werd gehuurd van AS Roma en inmiddels bij Bayer Leverkusen heeft getekend, ook kwijtgeraakt. Sørloth is nu in beeld om de voorhoede te komen versterken.

De 24-jarige Sørloth, die in het afgelopen seizoen liefst 33 keer scoorde voor Trabzonspor, wil de stap naar Duitsland maar wat graag maken. Hij zat de vorige week bij de Noorse nationale ploeg en liet zich daar testen op het coronavirus. Sørloth zou de testresultaten donderdag binnenkrijgen en vrijdag naar Turkije vliegen, maar bij Trabzonspor heeft niemand nog iets van hem vernomen.

De nummer twee van het afgelopen Süper Lig-seizoen vreest nu dat Sørloth een transfer probeert te forceren. 'We hebben een aanbieding ontvangen van RB Leipzig voor onze speler Alexander Sørloth en het bestuur bestudeert deze', schrijft Trabzonspor in een statement. 'Terwijl we in het proces zaten van de onderhandelingen met alle partijen, waarin we onder meer het huurcontract vroegtijdig moeten beëindigen, ging Alexander naar de Noorse ploeg. Hij zou op 8 september terugkeren in Trabzon, maar liet een coronatest afnemen en verzekerde ons dat hij vrijdag hier zou zijn.'

Sørloth heeft zich dus niet aan zijn woord gehouden. 'De speler is nog steeds niet in Trabzon. We hebben daarom een disciplinaire procedure opgestart', aldus Trabzonspor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.