Doelpuntenmachine Higuaín houdt Napoli in spoor Juve

Napoli heeft de jacht op Serie A-koploper Juventus met succes vervolgd, dankzij een 3-1 zege op Genoa. Gonzalo Higuaín was de grote man bij de thuisclub.

Napoli had de ingevingen van Higuaín keihard nodig, want Genoa maakte het de Partenopei erg lastig. Door een van richting veranderde knal van Tomás Rincon waren de bezoekers zelfs met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Daarmee dreigde kostbaar puntenverlies voor Napoli, maar Higuaín nam zijn ploeg bij de hand. In de 51ste minuut schoot hij na een scherpe voorzet van Elseid Hysaj de 1-1 binnen. Tien minuten voor tijd verzorgde hij de 2-1, waarna Omar El Kaddouri in extra tijd de derde Napolitaanse goal verzorgde. Daardoor verkleint Napoli het gat met koploper Juventus, dat zondagmiddag al met 1-4 van Torino had gewonnen, weer naar drie punten.

Door zijn doelpunten tegen Genoa heeft Higuaín in 30 competitieduels 29 keer gescoord. Hij heeft het doelpuntenrecord aller tijden van Gino Rossetti, die in het seizoen 1928/29 liefst 36 keer scoorde namens Torino, daardoor nog steeds in zicht.