Doelpunt van keeper, volop vertrouwen bij Busquets

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Doelpunt van keeper, volop vertrouwen bij Busquets

'Wij kunnen ieder jaar de treble winnen. Niemand is onverslaanbaar, maar ons potentieel is ongekend. We beschikken nog altijd over een zeer jonge ploeg.'
 • Barcelona-middenvelder Sergio Busquets (foto) kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Dit jaar won de Catalaanse grootmacht de titel, de beker en de Champions League. Een kunstje dat wat betreft de controleur in de komende jaren te evenaren is. (El Pais)

• Een keeper mee naar voren sturen in de slotfase kan wel degelijk resultaat hebben. Dat bewijst Portland-goalie Michelle Betos met deze vliegende kopbal. Zo zorgt ze voor de 1-1 tegen Kansas City. Hulde!

'Hij is een heel goede coach.'
• Dat compliment kan onze landgenoot Pepijn Lijnders in zijn zak steken. Het is namelijk niemand minder dan Liverpool-icoon Jamier Carragher die hoog opgeeft over de huidige coach van Liverpool Onder-16. 'Het lijkt erop dat Lijnders promotie maakt en aan de technische staf van de hoofdmacht wordt toegevoegd', aldus Carragher op twitter. De voormalige verdediger zou dat een goede zet van zijn geliefde club vinden. (Liverpool Echo)

'Het gaat nooit gebeuren dat een land zo op zijn kop staat voor een WK vrouwenvoetbal.'
• Toen Nederland onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk de WK-finale haalde in 2010, stond het hele land op zijn kop. Van Marwijk denkt niet dat de Oranje Leeuwinnen dit ooit gaat lukken. 'Er zijn sporten waarin mannen en vrouwen evenveel aandacht genereren, zoals atletiek, zwemmen, volleybal, hockey. Maar in het voetbal zijn de verschillen te groot om dat ooit te overbruggen.' (De Telegraaf)

'Ik heb geen idee wat ik waard ben. Op het moment is het zo dat zelfs een cheesburger meer waard is.'
Was getekend: John Guidetti. De Zweedse ex-Feyenoorder is deze zomer transfervrij en zoekt naar een club. Omdat zijn contract afloopt, grapt hij over zijn transferwaarde van dat moment.(Expressen)

'Ik was net als veel van mijn leeftijdsgenoten voor Ajax. Ik groeide op in de succesvolle tijd van de Amsterdamse club, ze wonnen toen zelfs de Champions League. Ajax was veruit de beste club van Nederland met spelers als De Boer, Bergkamp en Rijkaard. Ik liep altijd rond in een trainingspak van Ajax.'
Ramon Zomer debuteerde bij FC Twente en de verdediger staat nu onder contract bij Heracles Almelo. In zijn jeugdjaren was hij evenwel fan van Ajax. (clubwebsite) 

• De Spaanse voetbalsters werden in de groepsfase van het WK roemloos uitgeschakeld in een poule met Zuid-Korea, Costa Rica en Brazilië. De speelsters geven nu in een open brief bondscoach Ignacio Quereda de schuld van het mislukte eindtoernooi.

'Het is duidelijk dat de voorbereiding op het WK verre van goed was', aldus de Spaanse vrouwen. 'Oefenwedstrijden die ineens niet doorgaan, te weinig tijd om te acclimatiseren, slechte analyses van de tegenstanders en een slechte voorbereiding op onze wedstrijden. Dat is het patroon van de laatste jaren. Wij hebben verandering nodig. Dat hebben we ook laten weten aan de bondscoach en de staf.'

Querida is overigens al sinds 1988 bondscoach van de Spaanse vrouwen, het grootste gedeelte van de huidige selectie was toen nog niet eens geboren.

• Het dienstverband van Ronaldinho bij Querétaro zit erop. De 35-jarige Braziliaan gaat nadenken over zijn toekomst, die waarschijnlijk in de Verenigde Staten ligt. Uitgeraasd is hij nog niet, hieronder zijn open sollicitatie.

'Er is nog nooit een team geweest dat vier titels op rij pakte in de Bundesliga. We hebben de laatste jaren veel records gebroken en dit zou ik ook een mooie mijlpaal vinden.'
• Bayern München verbrak in de afgelopen jaren het ene na het andere record in de Bundesliga. Aanvaller Thomas Müller lijkt gezien zijn uitspraken in Duitse media niet van plan om daar in het komende seizoen verandering in te brengen.

• Hoewel er steeds meer bewijzen komen dat de toewijzing van het WK 2018 geen zuivere koffie was, doet Rusland alsof er niets aan de hand is. President Vladimir Poetin wees bij een mediamoment in Sint-Petersburg alle beschuldigingen van corruptie van de hand. 'We hebben eerlijk gestreden voor het toernooi en we hebben gewonnen. We waren er klaar voor en dat is wat de FIFA heeft overtuigd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.