Genieten van Neymar, Messi en Roberto Carlos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Genieten van Neymar, Messi en Roberto Carlos

Dankzij Sport1 kunnen we maandag nog eens nagenieten van drie ware artiesten. In vogelvlucht komen  Neymar, Lionel Messi en Roberto Carlos aan bod. De Braziliaanse aanvaller dolde met zijn opponenten, terwijl  Messi op datzelfde toernooi tegen Paraguay geen moeite had om een tegenstander door de benen te spelen. Roberto Carlos liet tijdens een duel tussen oud-spelers van Real Madrid en Liverpool nog maar eens zien over een geweldige trap te beschikken. Kiest u mee: wat is de truc van de week?

• Louis van Gaal is de meest besproken Nederlandse trainer op social media van het afgelopen seizoen: 250.000 keer. Dat bleek uit onderzoek van Coosto BV, een bedrijf dat zich onder meer bezighoudt met social media monitoring. De manager van Manchester United hield Frank de Boer en Fred Rutten achter zich. PSV-coach Phillip Cocu kreeg de meeste loftuitingen via social media, terwijl Alfred Schreuder door zijn tegenvallende prestaties met FC Twente het negatiefst benaderd werd. Overigens zou Van Gaal zijn eerste plek volgens het onderzoek te danken hebben aan het feit dat zijn uitlatingen in gebrekkig Engels het goed deden. Of Van Gaal vindt dat het onderzoek goed is uitgevoerd, blijft onduidelijk…

• Roy Makaay weet als geen ander hoe het is om een doelpunt te maken. Rondom een duel van zondag, tussen oud-spelers van Manchester United en Bayern München, keek de goaltjesdief van weleer vooruit naar het avontuur dat Memphis Depay bij Man Utd aan zal gaan. De voormalige spits heeft alle vertrouwen in de Oranje-international. Mark van Bommel vulde hem aan: 'Hij is inderdaad te goed voor de Nederlandse competitie, bovendien is het altijd handig als je de manager al kent', stipte hij de rol van Louis van Gaal nog even aan. Overigens stelde Van Bommel en passant ook nog even het jammer te vinden dat hij zelf nooit in de Premier League is beland. Al hoeft de voormalige middenvelder zich zeker niet te schamen voor zijn cv.

• AS Roma heeft vol trots de gedetailleerde plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd. De Romeinen verlaten het vertrouwde Stadio Olimpico en willen vanaf het seizoen 2016/17 in het Stadio della Roma spelen. De nieuwe thuishaven telt 52.500 zitplaatsen.  Een der gladiatoren van het huidige Roma is clubicoon Francesco Totti. 'Een modern Colosseum', zo omschreef hij de nieuwe voetbaltempel. En ondertussen hopen we dat we de nu 38-jarige Totti ooit nog in actie gaan zien in het nieuwe Romeinse domein.

'Ik ben bij Manchester United een completere speler geworden.'
Was getekend, Radamel Falcao. Waar de Colombiaan, momenteel met zijn land actief op de Copa América, op doelt is niet helemaal duidelijk. Een ding is zeker, na zes goals uit 32 duels voor de hoofdmacht weet hij in ieder geval hoe het voelt om niet te scoren… Desalniettemin heeft de spits naar verluidt over belangstelling niet te klagen en zou bijvoorbeeld Chelsea er over denken de aanvaller een tweede kans in de Premier League te geven.

Rafael van der Vaart en Mario Götze zijn door hun collega's in de Bundesliga verkozen tot grootste teleurstellingen van de competitie. Zo schrijft de Nederlander op de valreep toch nog een uitverkiezing op zijn naam. Kevin-Prince Boateng moet het doen met een teleurstellende derde plaats. (Kicker)

• De negentienjarige Jack Grealish heeft weer voor opschudding gezorgd. Het probleemkind van Aston Villa werd in Tenerife knock-out op straat aangetroffen in de vroege ochtend. De ploeggenoot van Leandro Bacuna en Ron Vlaar lag in het gezelschap van een paar pakjes sigaretten roerloos op de grond. De club uit Birmingham roept de jonge Ier op het matje. De linksbuiten werd eerder op zijn vingers getikt wegens het inhaleren van lachgas. De club heeft al aangekondigd het voorval, als Grealish terug is van vakantie, te gaan bespreken...

Jack Grealish werd door zijn buurvrouw op straat gespot.
Jack Grealish werd door zijn buurvrouw op straat gespot.

Real Madrid heeft het nieuwe thuisshirt gepresenteerd. De kleur van het nieuwe tenue zal geen wenkbrauwen doen fronsen, Cristiano Ronaldo en co zijn ook komend seizoen in het maagdelijk wit te bewonderen.

'Wat Ronaldo bereikt heeft is ongelofelijk. Hij maakt meer dan vijftig goals per seizoen, terwijl ik het vaak met zo'n twintig treffers moest doen'
Raúl González Blanco kijkt vol bewondering naar Cristiano Ronaldo. De Real Madrid-legende voetbalt tegenwoordig in de Verenigde Staten. (Marca)

'Huntelaar en Van Persie samen in Oranje, daar moeten we nu echt eens mee stoppen'
Willem van Hanegem is geen voorstander van het nieuwe spitsenkoppel van bondscoach Guus Hiddink. De Kromme stelt in zijn column in het AD dat het duo onmogelijk samen kan spelen.

John Heitinga werkt zich ook op zijn vakantie in het zweet, in afwachting van een mogelijke transfer naar Ajax. Mocht het tot een terugkeer komen, dan lijkt de centrumverdediger in ieder geval fit te arriveren in Amsterdam.

• Het is voor iedere voetbalamateur mogelijk om op het heilige gras van De Kuip te acteren. Feyenoord doet de grasmat weer in de uitverkoop. Feyenoord-supporters hebben op zaterdag 27 juni tijdens de tweede editie van de Gras Experience de kans om een stukje groen van hun club te bemachtigen.

Australië speelt de eerste wedstrijd in de kwalificatieronde voor het WK 2018 tegen Kyrgyzstan. De omstandigheden lijken niet ideaal voor de Socceroos. De doelmond oogt vrij hobbelig.

De terreinknecht van Kyrgyzstan heeft nog wat werk te verrichten.
De terreinknecht van Kyrgyzstan heeft nog wat werk te verrichten.

'Wat Robben ooit werd verweten, kun je Memphis in het kwadraat verwijten'
• Journalist Frits Barend vindt dat Memphis Depay zich dienstbaarder op moet stellen in het Nederlands elftal. De aankoop van Manchester United zou er goed aan doen om minder naar binnen te komen. Barend verdenkt de buitenspeler van een voorzet-fobie, laat hij op de website van Helden weten.

Johan Cruijff raadt journalisten aan om een opleiding te volgen aan het Cruijff Institute. De auteurs van het Volkskrant-verhaal over de voetballegende doen er volgens El Salvador goed aan zich bij te laten scholen. 'Dan begrijpen ze beter wat ik bedoel. Bovendien zou het ze ook als onderzoeker goed uitkomen en dat is niet hatelijk bedoeld', aldus Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. De Volkskrant publiceerde zaterdag een verhaal waarin de clubicoon van Ajax onder andere werd verweten uit eigen belang de macht te hebben gegrepen in Amsterdam.

Johan Cruijff ziet de bewuste Volkskrant-journalisten weer graag terug naar school gaan.
Johan Cruijff ziet de bewuste Volkskrant-journalisten weer graag terug naar school gaan.

Zinedine Zidane vindt zichzelf nog niet klaar voor het grote werk als trainer. Het Franse fenomeen heeft geen moment overwogen de vertrokken Carlo Ancelotti op te volgen bij het eerste elftal van Real Madrid. 'Het is nooit aan de orde geweest om het over te nemen. Ik wil bij Castilla blijven omdat ik nog niet klaar ben. Ik ben kalm en gebruik de tijd die ik nodig heb', aldus Zidane in gesprek met het Franse RTL.  

• Het nemen van een strafschop is een kunst, maar het stoppen van een vrije schietkans blijkt ook niet eenvoudig. In een zenuwslopende penaltyserie in het Schotse jeugdvoetbal juicht de doelman iets te vroeg.

• In een door Sami Khedira georganiseerde benefietwedstrijd zorgde Miroslav Klose voor het absolute hoogtepunt. De Lazio-spits legt de keeper in de luren met een stijlvolle lob.

Zlatan Ibrahimovic spreekt tot de verbeelding van iedere voetballiefhebber. Twee mascottes kijken voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Montenegro hun ogen uit als de imposante vedette passeert. De Zweed loodste zijn land met twee doelpunten naar een 3-1 overwinning.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.