Doelpunt van Falcao komt te laat voor Atlético in derby

Atlético Madrid heeft terrein moeten prijsgeven in de achtervolging op Barcelona. Rayo Vallecano onderstreepte de sterke thuisbalans met een 2-1 overwinning.

Rayo Vallecano legde in de eerste helft van de Madrileense derby de basis voor de achtste zege in het eigen Vallecas. Al in de derde minuut opende Alhassane Bangoura de score, om een half uur later navolging te krijgen van zijn Braziliaanse teamgenoot Leonardo Carrilho Baptistao.

Atlético Madrid kwam deze dubbele tegenvaller niet meer te boven. De ploeg van trainer Diego Simeone slaagde er pas diep in blessuretijd in via Radamel Falcao de achterstand te verkleinen. Maar niet veel later volgde het laatste fluitsignaal.

Door het resultaat in Vallecas heeft Atlético Madrid een achterstand op koploper Barcelona van twaalf punten. Rayo Vallecano is dankzij de zege geklommen naar de zesde plaats naast Valencia.

Overige uitslagen:Real Zaragoza - Real Sociedad 1-2Athletic de Bilbao – Espanyol 0-4

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.