Doelman Noring wil plek Nordfeldt bij SC Heerenveen

Reacties

De Zweedse doelman Viktor Noring zette vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij SC Heerenveen. Het restant van dit seizoen gebruikt de goalie om zich te settelen, zodat hij in de voorbereiding op de komende jaargang er meteen staat.

Doelman Noring wil plek Nordfeldt bij SC Heerenveen

Heerenveen neemt Noring (foto), die een keer uitkwam voor het nationale elftal van Zweden, transfervrij over van Bodø/Glimt. 'Eigenlijk is dit ideaal. Ik heb tijd om de club en de mensen te leren kennen en een huis te zoeken, mijn leven te organiseren. Dan hoef ik me daar in juni niet druk over te maken en kan ik me helemaal op voetbal focussen', laat de 23-jarige keeper weten op de clubsite.

Noring is vastberaden zich snel op te werken tot eerste doelman van Heerenveen. Zijn landgenoot Kristoffer Nordfeldt geldt als zijn voornaamste concurrent, maar hij maakte al bekend na dit seizoen een transfer te willen maken. 'Het is aan mij om te laten zien dat ik de beste ben', stelt Noring. Reservedoelman Brian Vandenbussche vertrekt deze zomer sowieso uit Friesland.

Volgens Noring is hij altijd goed voor minimaal een zesje. 'Ik zak zelden door de ondergrens, haal altijd een gemiddeld goed niveau. Een slechte dag heeft iedere keeper wel eens, maar dat gebeurt me zelden.' Noring speelde eerder voor Trelleborgs FF, Malmö FF en Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.