Doelman Bravo voorkomt verlies Barça, Sevilla rukt op

Op bezoek bij Málaga is Barcelona tegen het eerste puntenverlies van het seizoen opgelopen, maar met een gelijkspel mochten de Catalanen blij zijn. Sevilla kwam op gelijke hoogte met de koploper.

Málaga - Barcelona 0-0
Luis Enrique was uitstekend begonnen als trainer van Barcelona met vier overwinningen in de competitie zonder ook maar een treffer te incasseren, maar tijdens het uitduel met Málaga overtuigden de Catalanen allerminst. Sterker nog, Doelman Claudio Bravo voorkwam een nederlaag.

Barça creëerde nauwelijks kansen en Lionel Messi - die nog één doelpunt nodig had om zijn vierhonderdste treffer uit zijn professionele loopbaan te maken - was net als Neymar grotendeels onzichtbaar. In de eerste helft liet ook Málaga, waar Nordin Amrabat de hele wedstrijd speelde, weinig zien.

Maar na rust drongen de Andalusiërs steeds meer aan. Luis Alberto was namens de thuisclub het dichtst bij een treffer, maar een vrije trap van de invaller belandde via Bravo op de paal. Namens Barcelona kregen alleen Marc Bartra en Gerard Piqué kleine mogelijkheden met kopballen, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet.

Door het gelijkspel heeft Barcelona nu dertien punten uit vijf duels, waarmee het koploper blijft in de Primera División. De ploeg van Luis Enrique kreeg - inclusief de 1-0 thuiszege op APOEL Nicosia in de groepsfase van de Champions League - ook in zijn zesde wedstrijd van het seizoen geen doelpunt tegen.

Sevilla - Real Sociedad 1-0
Dankzij een nipte thuiszege op Real Sociedad blijft Sevilla dit seizoen uitstekend presteren. Zes dagen na de 2-0 thuiszege op Feyenoord in de groepsfase van de Europa League kroonde de van Barcelona gehuurde Gerard Deulofeu (foto onder) zich tot matchwinner in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Sevilla heeft nu net als Barcelona dertien punten uit vijf duels, maar bezet op basis van het mindere doelsaldo de tweede plaats in de Primera División. Zaterdag gaat de ploeg van Unai Emery op bezoek bij regerend landskampioen Atlético Madrid.