Doellijntechnologie helpt Juve aan bekerzege bij Lazio

Dankzij een nipte overwinning op bezoek bij Lazio heeft Juventus zich bij de laatste vier van het toernooi om de Coppa Italia geschaard. Stephan Lichtsteiner deed zijn oude club pijn: 0-1.

Zonder Nederlanders in de basis, alleen Wesley Hoedt kreeg als invaller speeltijd, begon Lazio uitstekend aan de wedstrijd. Keita Baldé Diao kreeg in de twaalfde minuut de beste kans van de eerste helft. De aanvaller schoot in kansrijke positie echter over het doel van Neto.

Juventus was vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg, maar pas na rust beloonden de bezoekers zich. Nadat Simone Zaza een enorme kans voor open doel had gemist, opende Lichtsteiner in de 66ste minuut de score. De rechtsback, in de periode 2008-11 speler van de Romeinen, schoot een rebound binnen.

Lazio-doelman Etrit Berisha claimde echter dat de bal de doellijn niet gepasseerd had, maar doellijntechnologie wees uit dat het wel degelijk een treffer was. Het bleek zelfs de beslissing in Stadio Olimpico, aangezien Lazio er niet meer in slaagde de achterstand goed te maken.

Juventus komt in de halve finale uit tegen Internazionale, dat dinsdag Napoli uitschakelde. Derdedivisionist Alessandria en AC Milan strijden om het andere ticket voor de eindstrijd.