Dit verbluffende doelsaldo zegt veel over de klasse van Arsenal

Reacties

Arsenal heeft bij de ruime uitzege op Brighton & Hove Albion niet eens het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald. Dat zegt Mikel Arteta na wéér een indrukwekkende zege van zijn team, dat nu aan de leiding gaat in de Premier League.

Dit verbluffende doelsaldo zegt veel over de klasse van Arsenal
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal won zaterdagavond met 0-3 op bezoek bij de club die sinds 26 augustus geen thuiswedstrijd verloren had in de Premier League. De 0-3 van Leandro Trossard was voor Arsenal al de 75ste goal in dit Premier League-seizoen. Misschien nog wel indrukwekkender: het doelsaldo is nu +51. Dat is voor Arsenal het meest positieve doelsaldo in bijna twintig jaar. The Gunners hadden aan het einde van het seizoen 2004/05 voor het laatst zo'n positief doelsaldo in de Premier League.

Toch kan het nóg beter, liet Arteta weten in gesprek met de BBC. 'We hebben wat grote kansen laten liggen. Een paar keer had de laatste pass beter kunnen zijn en een paar keer was het schot niet goed genoeg', aldus de Spanjaard, die natuurlijk over het algemeen wel tevreden was met het optreden van zijn ploeg. 'We bleven maar gaan. Zowel aanvallend als verdedigend speelden een paar spelers groots', zei hij lovend.

Veel van de complimenten zullen bij Arsenal ook naar de verdedigers en doelman David Raya gaan. Voor de vijfde keer op rij hield de titelkandidaat de nul in een uitwedstrijd in de Premier League. Dat terwijl geen enkele andere club dan Arsenal dit seizoen überhaupt meer dan vier keer de nul heeft gehouden in een uitwedstrijd op het hoogste niveau in Engeland. Kai Havertz liet weten hoe lekker het is om als aanvallend ingestelde speler in een ploeg te spelen die achterin zo stabiel is. 'Het is ongelofelijk waar die jongens achterin mee bezig zijn. Iedereen speelt daar wel zijn rol in. We proberen de bal natuurlijk al hoog op het veld te veroveren, maar hoe ons strafschopgebied dan nog verdedigd wordt, dat is ongelofelijk', uitte de Duitser zijn bewondering voor onder anderen centrumverdedigers William Saliba en Gabriel Magalhães.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.