'Dissonant' Gözübüyük fluit Ajax, Nijhuis krijgt topper

Reacties

De scheidsrechters lagen afgelopen week onder een vergrootglas. Ondanks zijn zware onvoldoende fluit Serdar Gözübüyük komend weekend Ajax, terwijl Bas Nijhuis aangesteld is voor de topper in Alkmaar.

'Dissonant' Gözübüyük fluit Ajax, Nijhuis krijgt topper

In de midweekse 21ste speelronde waren de arbitrale beslissingen aanleiding voor de nodige discussie over de scheidsrechters, hetgeen ook tot uitdrukking kwam in de beoordelingen.

De scheidsrechters herstelden zich afgelopen weekend, met Gözübüyük als dissonant. Diens leiding van FC Dordrecht – ADO Den Haag werd beoordeeld met een 3. Maar voor zijn aanstelling voor de 23ste speelronde heeft dat geen gevolgen. De KNVB heeft hem aangewezen voor Ajax – FC Twente, zondag om 16.45 uur in Amsterdam.

De topper van de speelronde is in handen van Bas Nijhuis, die vrijdag de ontmoeting van AZ en PSV in Alkmaar in goede banen moet leiden. Björn Kuipers fluit zondag de Friese derby in Leeuwarden, terwijl Danny Makkelie dat doet bij de Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. De belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie (ADO Den Haag – NAC Breda) is handen van Richard Liesveld.

Vrijdag:
AZ – PSV (Bas Nijhuis)

Zaterdag:
Heracles Almelo – Feyenoord (Pol van Boekel)
Excelsior – FC Groningen (Eric Braamhaar)
Vitesse – Willem II (Edwin van de Graaf)
ADO Den Haag -  NAC Breda (Richard Liesveld)

Zondag:
SC Cambuur – SC Heerenveen (Björn Kuipers)
PEC Zwolle – Go Ahead Eagles (Danny Makkelie)
FC Utrecht – FC Dordrecht (Reinold Wiedemeijer)
Ajax – FC Twente (Serdar Gözübüyük)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.