Dinho en Inzaghi zetten Milan in extremis naast Portsmouth

Portsmouth leek op weg naar de eerste zege in het toernooi om de UEFA Cup. Maar AC Milan poetste in de laatste tien minuten een 2-0 achterstand weg op Fratton Park.

In de 84ste minuut leidde Ronaldinho de wederopstanding in. De in de 74ste minuut ingevallen Braziliaan krulde op prachtige wijze een vrije trap vanaf 25 meter achter doelman David James. En in de tweede minuut van blessuretijd sloeg Filippo Inzaghi toe met een intikkertje: 2-2. Het tikkie van Pippo was voldoende voor een plaats in de volgende ronde.

Het gelijkspel was overigens terecht. Portsmouth was halverwege de tweede helft dan wel op voorsprong gekomen via een rake kopbal van Younes Kaboul en een intikker van Nwankwo Kanu, maar in de eerste helft had Inzaghi zowel de paal als de lat geraakt.

Milan heeft zeven punten na drie duels en verzekerde zich daarmee van een plaats bij de laatste 32 van de UEFA Cup. Portsmouth staat op één punt uit twee duels en is vierde. SC Heerenveen bezet in dezelfde poule op de laatste plaats met nul punten uit twee wedstrijden. Pippo maakt 2-2