Dinamo Zagreb reageert furieus op Ajax na transfer Muric

Reacties

Dinamo Zagreb heeft in een officieel statement laten weten furieus te zijn op Ajax, dat woensdag de transfer van talent Robert Muric aankondigde. 'Ajax heeft besloten alle regels te breken.'

Dinamo Zagreb reageert furieus op Ajax na transfer Muric

De Amsterdammers maakten woensdag bekend dat de 18-jarige Muric een contract voor vier jaar heeft getekend in Amsterdam. Dinamo claimt echter dat de vleugelaanvaller nog tot 2015 vastligt bij de club. Onder dat contract zou echter geen handtekening staan van Muric' ouders. En dat is wel nodig, omdat de speler op het moment van ondertekenen jonger dan 18 zou zijn geweest. Volgens Muric en Ajax is er overigens niets aan de hand.

'Dit soort acties is absoluut niet de handelwijze hoe een grote club zich moet gedragen', laat algemeen directeur Zdravko Mamic (foto) namens de Kroaten, die het gedrag van Ajax a shocking move noemen, desondanks weten. 'Met het verbreken van de regels van de FIFA en die van fair play tussen clubs, vertonen zij abnormaal gedrag. De clubleiding van Ajax wist heel goed dat er een contract ligt tussen club en speler, nota bene erkend door de Kroatische bond.'

'Ajax verantwoordelijk'
Volgens Mamic, die in eigen land niet van onbesproken gedrag is, heeft Ajax lak aan alle regels gehad. 'We zullen actie ondernemen richting Muric', gaat Mamic verder. 'Onze volgende stap? We moeten het belang van onze club verdedigen. Transfers gaan altijd volgens een vaste procedure: eerst komen de clubs tot een akkoord, dan pas komt de speler in beeld. Die procedure heeft Ajax genegeerd en wij vinden dat zij daarvoor verantwoordelijk moeten worden gesteld', besloot Mamic.

Ajax heeft bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars al aan Voetbal International laten weten een eventuele rechtzaak 'met vertrouwen' tegemoet te zien. Volgens Overmars, en Muric zelf dus, is er niets aan de hand. Speler en zaakwaarnemers claimen dat Muric transfervrij is en dat Ajax dus alleen een opleidingsvergoeding hoeft te betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.