Overmars: 'We wilden Viergever er graag bij hebben'

Reacties

Het technische hart van Ajax is blij met de komst van Nick Viergever, die overkomt van AZ en een vierjarig contract ondertekende in Amsterdam. Directeur voetbalzaken Marc Overmars reageert verguld op de komst van de verdediger.

Overmars: 'We wilden Viergever er graag bij hebben'

'Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en ik hebben Nick al een tijd op het oog', aldus Overmars op de clubwebsite. 'We wilden hem er graag bij hebben en we zijn dus blij dat het gelukt is. Nick heeft een goeie leeftijd en meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam. Hij is centraal achterin inzetbaar, maar ook als linksback en op het middenveld. Al met al een betrouwbare speler die we op meerdere posities goed kunnen gebruiken bij Ajax.'

Overmars' collega Earnest Stewart is ook tevreden. 'Deze transfer is voor alle partijen een goede uitkomst. Nick was toe aan een nieuwe uitdaging en Ajax heeft het door ons gewenste bedrag betaald. Voor het natuurlijke verloop in onze selectie is dit het juiste moment voor een transfer. Nick heeft vorig seizoen met ons meegedacht, door zijn contract te verlengen. Nu denken wij met hem mee. Hij vertrekt op een nette manier: als aanvoerder door de voordeur.'

Namens AZ, dat Viergever in de zomer van 2010 overnam van Sparta Rotterdam, speelde de verdediger in totaal 114 duels in de Eredivisie. Daarin scoorde de enkelvoudig Oranje international vijf keer.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.