Dinamo Zagreb kan stunt geen passend vervolg geven in Milaan

AC Milan heeft de eerste overwinning geboekt in de groepsfase van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel tegen Red Bull Salzburg van vorige week won de ploeg van trainer Stefano Pioli woensdagavond met 3-1 van Dinamo Zagreb. Later op de avond treffen Chelsea en Salzburg elkaar in dezelfde poule.

AC Milan
AC Milan
3 - 1
Dinamo Zagreb

Met een verrassende 1-0 zege op Chelsea leidde Dinamo Zagreb vorige week het ontslag van Thomas Tuchel in Londen in; tegen Milan begonnen de Kroaten met dezelfde opstelling. Milan was dus gewaarschuwd, maar slaagde er beter in om Dinamo in bedwang te houden. Wel kregen de bezoekers enkele kansen in de eerste helft. Zo slaagde de opgestoomde rechtsback Sadegh Moharrami erin om Theo Hernández uit te kappen in het strafschopgebied, waarna een schot in de korte hoek volgde. Doelman Mike Maignan bracht redding. Even later zeilde een inzet van Mislav Orsic voorlangs.

In de laatste minuut van de eerste helft was het raak aan de andere kant. Dankzij een strafschop van Olivier Giroud zocht Milan met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op. De penalty ontstond nadat Rafael Leão werd aangetikt door Bosko Sutalo. Nog geen twee minuten na de pauze verdubbelde Milan de marge. Na een voorzet van Leão belandde een krachtige en hoge kopbal van Alexis Saelemaekers over doelman Dominik Livakovic.

De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld. Negen minuten na het tweede doelpunt van Milan vond Dinamo de aansluiting: Bruno Petkovic bereikte tussen meerdere verdedigers Orsic, die voor de 2-1 zorgde. Dinamo kon vervolgens niet doorpakken. Er kwamen amper serieuze kansen op de 2-2 en in de slotfase maakte de vrijstaande invaller Tommaso Pobega de 3-1 met een hard schot via de onderkant van de lat. Sergiño Dest maakte daarna als invaller nog minuten bij Milan.