Dinamo Moskou en Büttner werken aan wintertransfer

Reacties

Dinamo Moskou verwacht tijdens de winterstop afscheid te nemen van Alexander Büttner. Deze jaargang kreeg de 26-jarige linksback alleen tijdens de derde speelronde negen minuten speeltijd. Vanaf midden augustus behoort hij op wedstrijddagen niet meer tot de selectie.

Dinamo Moskou en Büttner werken aan wintertransfer

Hoofdreden voor Büttners degradatie is de financiële wanorde bij Dinamo Moskou. In juli trok eigenaar Boris Rotenberg zich terug; vanwege Financial Fairplay is de hoofdmacht uitgesloten van deelname aan de Europa League. Door deze ontwikkelingen vertrok vorige zomer het merendeel van de grootverdieners: William Vainqueur (AS Roma), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon), Kevin Kuranyi (1899 Hoffenheim), voormalig FC Twente-verdediger Douglas (Trabzonspor) en ook ex-PSV'er Balázs Dzsudzsák (Bursaspor).

'De intentie van beide kanten is om in januari tot een oplossing te komen', vertelt Büttners zaakwaarnemer Alexander Bursac in gesprek met Voetbal International. 'Hij had laatst een kleine blessure, maar normaal traint Alex gewoon volwaardig mee met de A-selectie. Hij wordt niet onder druk gezet of een bepaalde richting opgeduwd. Maar de club kan niet meer met de grote contracten uit het verleden werken, je krijgt dus wel signalen dat ze Alex niet meer onder de belangrijke spelers scharen. Maar hij blijft gewoon zijn werk doen en zet zich volledig in op de training.'

Het voorbije seizoen kwam de voormalige verdediger van Vitesse en Manchester United nog tot 31 duels in officieel verband. Maar onder het nieuwe management heeft Dinamo Moskou duidelijk een andere koers gekozen. De laatste competitieronde, tegen Spartak Moskou (2-3 verlies), bestond de achttienkoppige wedstrijdselectie zelfs uit alleen maar Russen. De Congolees Christopher Samba speelde nog geen minuut dit seizoen. Alleen de Slowaakse verdediger Tomás Hubocan komt als enige buitenlander regelmatig in actie.

Voor Büttner bleef een transfer tijdens de zomer uit doordat Dinamo Moskou lang vasthield de vraagprijs van vijf miljoen euro. 'Voor twee clubs, uit de Bundesliga en Premier League, was dat bedrag te hoog', zegt Bursac. 'Pas in de tweede helft van augustus ging deze omlaag, maar toen waren de meeste clubs al voorzien. En Alex wilde niet zomaar zijn contract inleveren. In 2014 had hij met gezond verstand een goed (driejarig, red.) contract getekend. Maar nu zal het in de winter tot een transfer komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.