Dinamo Kiev heeft zich eenvoudig geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Mircea Lucescu was veel te sterk voor AA Gent.

Dinamo Kiev
3 - 0
Gent
Gent

Vorige week legde Dinamo Kiev, dat in de derde voorronde van het miljardenbal AZ uitschakelde, al de basis voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi. De club uit Oekraïne won met 1-2 in België en maakte het karwei in eigen huis op overtuigende wijze af. Vitaly Buyalsky opende in de negende minuut op fraaie wijze de score in het Olympisch Stadion van Kiev. Achter zijn standbeen werkte hij een voorzet van Vladyslav Supriaga binnen.

Tien minuten voor rust verdubbelde Carlos de Pena de voorsprong door een strafschop te benutten en nog voor rust leek de thuisclub een tweede penalty te krijgen, maar de VAR stak hier een stokje voor. Aan de aanval ging buitenspel van Dinamo vooraf. Toch mochten de Oekraïners nog wel voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter: in de vijftigste minuut bepaalde Gerson Rodrigues (ex-Telstar) vanaf de stip de eindstand op 3-0. Lucescu wordt daarmee als 75-jarige de oudste coach ooit in de Champions League.

Dat Dinamo Kiev ten koste van AA Gent de groepsfase van de Champions League bereikte, is gunstig voor Nederland. België loopt door de uitschakeling belangrijke punten mis op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Onze zuiderburen bezetten op dit moment de achtste plaats, terwijl Nederland negende staat. Oekraïne stond voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdagavond op de dertiende plaats, maar doet dankzij Dinamo Kiev goede zaken.

Omonia Nicosia
0 - 0
Olympiakos Piraeus

Olympiakos Piraeus is donderdag ook van de partij als er geloot wordt voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Pedro Martins waren in de play-offs over twee duels te sterk voor Omonia Nicosia. De 2-0 overwinning vorige week in Griekenland was meer dan voldoende voor Olympiakos, dat de return met 0-0 gelijkspeelde. Dat er niet gescoord werd was overigens een klein wonder, want de bezoekers kregen kans na kans.

Ferencváros
Ferencváros
0 - 0
Molde FK
Molde FK

Ferencváros heeft voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De Hongaren speelde vorige week de heenwedstrijd met 3-3 gelijk bij Molde FK, waardoor de 0-0 in de return genoeg was om de play-offs te overleven. Tijdens de enige eerdere deelname aan het kampioenenbal trof Ferencváros in de groepsfase titelverdediger Ajax, dat in Boedapest met 1-5 won en in Amsterdam met 4-0.