Diego Costa bij Atlético nu al op gelijke hoogte met Falcao

Bij Atlético Madrid is een hype losgebarsten rondom Diego Costa. De geboren Braziliaan was zaterdag matchwinner tijdens de topper bij Real Madrid (0-1). Met zijn achtste competitiegoal in zeven duels heeft Costa de leemte na het vertrek van Radamel Falcao meer dan waardig opgevuld.

Diego Costa bij Atlético nu al op gelijke hoogte met Falcao

Want zijn huidige reeks is een evenaring van Falcao's serie in het voorbije seizoen bij Atlético Madrid. De afgelopen zomer voor zestig miljoen euro naar AS Monaco vertrokken Colombiaan was de tweede buitenlandse speler ooit bij Los Rojiblancos met 'acht uit zeven.' De Braziliaan Baltazar was de eerste.

Slechts drie Spanjaarden wisten de start van Costa te overtreffen: Pruden (twaalf goals na zeven duels in 1940/41), Campos, (negen doelpunten in 1941/42) en Agustín (negen treffers in 1957/58).

Met zijn huidige aantal in de Primera División is Costa nog maar twee treffers verwijderd van zijn totaal in het voorbije seizoen. Destijds speelde hij nog in de schaduw van Falcao. Wel was Costa topscorer van het toernooi om de Copa del Rey. Evenals Cristiano Ronaldo scoorde hij zeven keer; opmerkelijk is dat Costa in iedere ronde voor Atlético wist te scoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen