DFB deelt Union Berlin vier boetes tegelijk uit voor tennisballenacties

Reacties

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft Union Berlin meerdere boetes gegeven voor het gooien van tennisballen en andere voorwerpen op het veld tijdens wedstrijden. Geen enkele Bundesliga-club betaalde meer aan boetes voor protestacties tegen investeerders in de DFL.

DFB deelt Union Berlin vier boetes tegelijk uit voor tennisballenacties
© Pro Shots

In december 2023 werd bekend dat er was ingestemd met het toelaten van investeerders tot de DFL, de organisatie die de Bundesliga en de Tweede Bundesliga organiseert. Dat kwam op veel weerstand te staan, waarna er bij een aantal clubs grote protestacties volgden. De meeste protestacties bestaan uit het gooien van voorwerpen op het veld.

Daarvoor heeft een aantal clubs al flinke boetes gehad. Zo betaalde Bayern München in totaal al 40.000 euro en Borussia Dortmund 30.000 euro aan boetes voor de protesten. Union Berlin heeft daar nog een schepje bovenop gedaan met een vierdubbele boete.

De eerste boete van 10.000 euro was voor het onderbreken van de wedstrijd tegen VfL Bochum met chocolademunten en tennisballen op het veld. Boete twee was voor de ballen, munten en bekers tegen RB Leipzig, waardoor het duel driemaal stillag (10.000 euro). Daar kwamen boetes van 20.000 euro tegen FSV Mainz en Hoffenheim bovenop.

Dat maakt dat Union Berlin nu 60.000 euro aan boetes heeft moeten betalen voor de protestacties van de fans. De club heeft de bedragen echter geaccepteerd en geeft aan achter haar fans te staan. De DFL zette in februari een streep door de plannen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.