'Deze finale, daar droom je als kleine jongen van'

Reacties

Thibaut Courtois was misschien wel de meest besproken speler uit het tweeluik tussen Chelsea en Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League. De door de Londenaren aan Atlético verhuurde doelman kwam als winnaar uit de strijd met de Madrilenen en mag zich opmaken voor de finale tegen Real Madrid.

'Deze finale, daar droom je als kleine jongen van'

In aanloop naar het heenduel ontstond er ophef over de Belg. In de huurovereenkomst zou immers een bepaling zijn opgenomen dat Courtois in rechtstreekse confrontaties met Chelsea niet zou mogen keepen, tenzij er drie miljoen euro betaald zou worden. Zover kwam het niet, aangezien de UEFA oordeelde dat een dergelijke constructie tegen de regels was.

Courtois keepte dus en hield in het heenduel (0-0) zijn doel schoon. Op Stamford Bridge moest hij wel de openingsgoal van Fernando Torres toestaan, maar won Atlético uiteindelijk met 1-3. Op 24 mei is daarom in Lissabon met de Madrileense clash sprake van de allereerste stadsderby ooit in de finale van de Europa Cup I/Champions League.

'Ongelooflijk, dit is weer een droom die uitkomt', aldus Courtois, die zich opnieuw onderscheidde met enkele fraaie reddingen. 'Hier droom je als kleine jongen van. Ik heb al eens de finale van de Europa League mogen spelen (in 2012 won hij met Atlético met 3-0 van Athletic de Bilbao, red.) en nu ook in de Champions League. Geweldig.'

De sluitpost meende in gesprek met de NOS dat Atlético 'een heel goed antwoord had op de 1-0. En in de tweede helft hebben we gespeeld om te winnen. Na de 1-2 was het gespeeld.'

Lang stilstaan bij het succes wil de Belg niet. 'Zondag is nu de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als we dan winnen bij Levante, kunnen we de week erna thuis tegen Málaga kampioen worden. Dus eerst de landstitel, dan de Champions League en dan pas het WK met België. Met dat laatste toernooi ben ik nu nog niet bezig', besluit de doelman, die zowel in de Spaanse titelstrijd als in het miljoenenbal met zijn ploeggenoten het seizoen van stadgenoot Real Madrid dusdanig kan verstoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.