Deschamps zet gefrustreerde Benzema in de wachtkamer

Reacties

Didier Deschamps wil nog altijd niets weten van een uitverkiezing van Karim Benzema voor Frankrijk. De bondscoach wilde in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg niet reageren op de woorden van de spits.

Deschamps zet gefrustreerde Benzema in de wachtkamer

Donderdag luchtte Benzema zijn hart. De aanvaller van Real Madrid wil graag met Deschamps praten over een terugkeer bij Les Bleus. Na het uitlekken van de sekstape-affaire rondom Mathieu Valbuena deed Deschamps de geboren Algerijn in de ban.

Op het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd in Luxemburg van zaterdag (20.45 uur) ging de trainer nog altijd niet op de heikele materie in. 'Ik wil hier vandaag niet op reageren. Het is geen actuele zaak, zoals jullie begrijpen. De actualiteit is de wedstrijd van morgen en die van dinsdag (oefenduel met Spanje, red.).'

Oranje
Deschamps waakt voor onderschattting in de ontmoeting met de nummer zes van Groep A. Hij zag dat het Nederlands elftal in het Stade Josy Barthel het kleinste Benelux-land niet zomaar opzij zette (uiteindelijk 1-3 zege). 'Ik vergeet niet dat Nederland hier nog op 1-1 stond in 75ste minuut. Of we in de problemen komen, zal veel van onszelf afhangen.'

Frankrijk gaat aan de leiding in Groep A met tien punten, gevolgd door Oranje en Zweden (beide zeven punten). Luxemburg sluit de poule met slechts één punt.

Stand Groep A
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Frankrijk 4 10 +5
2. Nederland 4 7 +4
3. Zweden 4 7 +3
4. Bulgarije 4 6 -4
5. Wit-Rusland 4 2 -4
6. Luxemburg 4 1 -4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.