Derbyverlies Spurs geeft Man Utd zicht op Europees voetbal

Reacties

Tottenham Hotspur dreigt Europees voetbal mis te lopen door een kansloze derbynederlaag tegen West Ham United, dat voor de derde keer dit seizoen te sterk bleek (2-0) en zich definitief veilig speelde in de Premier League.

Derbyverlies Spurs geeft Man Utd zicht op Europees voetbal

De schutterende Younes Kaboul (links op foto boven protesterend met Michael Dawson) leidde in de 25ste minuut de nederlaag van Tottenham in door de doorgebroken Stewart Downing omver te lopen. Daarvoor kreeg hij rood. De daaropvolgende vrije trap van Andy Caroll werd door doelman Hugo Lloris nog over de lat getikt, maar toen Caroll vervolgens via het hoofd van Harry Kane op doel kopte, was de Fransman kansloos.

De sterk keepende Lloris werd andermaal door zijn defensie in de steek gelaten toen Downing vlak voor rust aanlegde voor een vrije trap. De bal ging dwars door de muur, waardoor Lloris geen kans had. Na de hervatting kreeg West Ham nog enkele mogelijkheden om de score nog pijnlijker te maken voor Tottenham, maar Lloris voorkwam dat.

Het fysiek sterke West Ham ontpopt zich dit seizoen tot een ware Angstgegner voor Tottenham. Eerder dit seizoen zegevierden The Hammers al twee keer op White Hart Lane. In de competitie werd het maar liefst 0-3 en voor de League Cup was West Ham met 1-2 te sterk. Door ook thuis te winnen hoeft West Ham zich geen zorgen meer te maken om degradatie uit de Premier League.

Europa
Door de nederlaag moet Tottenham vrezen voor de kwalificatie voor de voorronde van de Europa League. Op dit moment staat de club uit Londen nog op de zesde plaats die daar recht op geeft, maar The Spurs hebben het niet meer in eigen hand.

Manchester United, dat zes punten minder bezit, heeft namelijk twee wedstrijden minder gespeeld en een beter doelsaldo. Mocht het elftal van interim-manager Ryan Giggs geen punten laten liggen in de resterende drie duels, dan is het verzekerd van de zesde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.