Derbyheld Kane wederom goud waard voor Spurs

Reacties

Harry Kane heeft Tottenham Hotspur zondag hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup geschoten. In de Londense derby tegen Fulham groeide de spits uit tot de absolute uitblinker door de volledige productie voor zijn rekening te nemen: 0-3.

Derbyheld Kane wederom goud waard voor Spurs

Zoals altijd in het bekertoernooi stond Michel Vorm onder de lat bij Spurs. Vincent Janssen zat op de bank, maar kreeg geen speelminuten van trainer Mauricio Pochettino, die deze week aangaf meer te willen zien van de aanvaller. Janssen zag dat eerste keus Kane een sterke eerste helft van de bezoekers bekroonde met een goal op aangeven van Christian Eriksen. Vervolgens gaf Vorm bijna een doelpunt weg door de bal in de voeten te spelen van Tom Cairney, die dat niet afstrafte.

Tottenham kwam verder nauwelijks in de problemen op Craven Cottage, ook niet na de onderbreking. Al snel was het duo Eriksen en Kane opnieuw succesvol, met dezelfde rolverdeling als bij de openingstreffer. Een kwartier voor tijd profiteerde Kane op aangeven van Dele Alli voor de derde keer van ruimte achter de Fulham-defensie. Daarna kwam niet Janssen, maar Moussa Sissoko voor hem in het veld.

Derbyheld
Kane was al vaker op schot in Londense derby's. De 23-jarige spits was al twintig keer trefzeker in 22 ontmoetingen met stadgenoten. Dit seizoen scoorde hij in de Premier League twee keer tegen West Ham United en één keer tegen Arsenal. Na zijn goals van zondag staat zijn teller op een totaal van negentien treffers in 26 wedstrijden (alle competities).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.