Depay troeft Kramer en Uth af, Schöne meest waardevol

Reacties

In het bijna voorbije kalenderjaar 2014 was Memphis Depay de meest trefzekere speler van de Eredivisie. Inclusief assists was Lasse Schöne bij de meeste doelpunten betrokken.

Depay troeft Kramer en Uth af, Schöne meest waardevol

ADO Den Haag-spits Michiel Kramer leek lange tijd met zijn collega Mark Uth van SC Heerenveen uit te vechten wie zich topscorer van 2014 mocht noemen, maar Depay troefde beide aanvallers op de valreep af. Doordat de PSV'er in de laatste twee duels in totaal drie keer scoorde, eindigt hij op zestien doelpunten. Kramer en Uth maakten er één minder.

Zestien treffers is het laagste aantal ooit voor de topschutter in één kalenderjaar. Dennis Bergkamp kroonde zich in 1990 ook tot topscorer met dat aantal.

Lasse Schöne was in 2014 dertien keer trefzeker in de Eredivisie, maar doordat de Deen van Ajax ook nog elf assists gaf, mag hij zich de meest efficiënte speler van dit kalederjaar noemen. Memphis Depay, die in totaal betrokken was bij 22 doelpunten, eindigt in dit klassement als tweede vóór Kramer (19) en Ajacied Davy Klaassen (18).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.