Depay op weg productiefste PSV'er na Kezman te worden

Reacties

Dankzij twee goals op bezoek bij FC Twente (0-5) lijkt Memphis Depay in de resterende Eredivisie-weken de topscorerstitel voor zich op te eisen. Met zijn huidige negentien treffers stevent de Oranje-international tevens af op een plek in het illustere rijtje clubtopschutters van PSV.

Depay op weg productiefste PSV'er na Kezman te worden

Legendarische namen als Coen Dillen, Luc Nilis, Ruud van Nistelrooy, Willy van der Kuijlen, Ruud Gullit, Romario, Ronaldo en Mateja Kezman gingen Depay daarbij voor (zie onderstaand overzicht). Dillen heeft daarbij nog altijd het club- én Eredivisierecord in handen door in 1957 te eindigen op liefst 43 goals.

Om topscorer te worden moet Depay in de komende vijf duels wel zijn ploeggenoot Luuk de Jong voor blijven. Met zestien goals heeft de PSV-spits nu drie goals achterstand op zijn collega-aanvaller. Ook Georginio Wijnaldum staat bij PSV met elf treffers in de dubbele cijfers. Samen zorgde het trio dus al voor 46 doelpunten in de Eredivisie. Ter illustratie: dat is maar zes goals minder dan de gehele productie van Feyenoord. Slechts zeven Eredivisieploegen vonden vaker het net dan deze drie PSV-troeven.

Twee van de illustere voorgangers van Depay: Ruud van Nistelrooy en Mateja Kezman na de titel van 2001.
Twee van de illustere voorgangers van Depay: Ruud van Nistelrooy en Mateja Kezman na de titel van 2001.

Een blik op de PSV-topscorers van vorig seizoen is misschien wel het meest illustratief voor het seizoen waarin voor het eerst in zeven jaar weer de titel wordt gepakt. Toen eindigde Jürgen Locadia met dertien goals immers net voor Depay, die toen op twaalf bleef steken.

In het seizoen van de 21ste en voorlopig laatste PSV-titel was Danny Koevermans de topscorer met veertien treffers. Depay heeft bovendien nog maar drie goals nodig om zich de meest productieve PSV'er na Kezman te mogen noemen. Sinds de Servische spits in 2004 liefst 31 keer trefzeker was, kwamen alleen Jefferson Farfán (in 2006 en 2007 eindigde hij op 21 goals) en Dries Mertens (2012) tot meer goals dan het huidige aantal van Depay.

Bekijk hieronder de lijst met (illustere) voorgangers van Depay, die volgens zijn trainer Phillip Cocu al klaar is voor een stap hogerop.

De PSV-topschutters op een rij
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.