Depay jaagt opnieuw op Europees doelpuntenrecord PSV

Reacties

PSV staat vanavond (aftrap 18.00 uur) in de Europa League opnieuw tegenover Zenit Sint-Petersburg. Voor aanvaller Memphis Depay lonkt een Europees doelpuntenrecord namens de Eindhovenaren. Gezien de 0-1 nederlaag in de thuiswedstrijd is dit misschien wel zijn laatste kans.

Depay jaagt opnieuw op Europees doelpuntenrecord PSV

Depay was dit seizoen in acht Europese wedstrijden al zes keer trefzeker voor PSV. Hij trof driemaal doel in de voorronde van de Europa League en voegde daar drie goals in het hoofdtoernooi aan toe.

Met die zes doelpunten is hij het Europese clubrecord van PSV al tot op twee treffers genaderd. In het verleden scoorden alleen Gerrie Deijkers en Willy van der Kuijlen nog vaker in één Europa Cup-seizoen, becijferde Infostrada Sports. Deijkers maakte er acht in de jaargang 1977/78, een prestatie die Van der Kuijlen in het seizoen 1974/75 al eens neerzette.

In het thuisduel met Zenit kreeg Depay voor rust een grote kans zijn zevende doelpunt in de Europa League van deze jaargang te maken, maar de linksbuiten ging niet voor eigen glorie en legde de bal - te zacht - af op Luciano Narsingh. In de rest van de wedstrijd had de aanvaller moeite zijn stempel op het duel te drukken.

Romário
Als Depay wél had gescoord tegen Zenit, dan was hij de toptien van PSV's Europese topscorerslijst aller tijden binnengedrongen. Hij staat op dit moment op acht treffers in Europa, met negen goals zou Depay op gelijke hoogte komen met onder anderen Romário en Ruud van Nistelrooy.

Depay is bezig aan een ijzersterk seizoen bij PSV. Na 29 officiële duels staan er al 21 doelpunten en vier assists achter de naam van de 21-jarige aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.