'We zijn ambitieus, maar prioriteit is de Eredivisie'

Reacties

Luuk de Jong gelooft in een plaats bij de laatste zestien van de Europa League ten koste van Zenit Sint-Petersburg. Al blijft het hoofddoel duidelijk volgens de aanvaller van PSV.

'We zijn ambitieus, maar prioriteit is de Eredivisie'

'We gaan er vol voor tegen Zenit. We zijn ambitieus en willen zoveel mogelijk winnen, maar de prioriteit ligt bij de Eredivisie. We willen kampioen worden', aldus De Jong in gesprek met de NOS. PSV gaat riant aan kop met veertien punten voorsprong op achtervolger Ajax, dat zondag op bezoek komt in Eindhoven.

Waar de titel slechts een kwestie van tijd lijkt, is een plaats bij de laatste zestien in de Europa League ver weg na de 1-0 thuisnederlaag vorige week. 'Wij kunnen echt iets leren van Zenit. Je ziet bij dat soort ploegen dat er maar een ding telt: winnen. Hoe? Dat maakt niet uit', weet De Jong. 'We hebben thuis een goede wedstrijd gespeeld. We hebben mogelijkheden gehad om goals te maken. Die gaan we daar ook krijgen.'

De Jong is bekend met Zenit. In het verleden speelde de voormalige aanvaller van onder meer Newcastle United al tegen de Russische topclub. Mede dankzij twee treffers van De Jong won FC Twente in 2011 met 3-0 in de achtste finale van de Europa League. In de return was Zenit met 2-0 te sterk, maar de Tukkers gingen door naar de laatste acht. 'Maar dat was een heel ander Zenit', zegt De Jong tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.